Diergaarde Blijdorp gaat het anders doen

Diergaarde Blijdorp zet een nieuwe koers uit voor de komende jaren. De 166 jaar oude dierentuin neemt een cruciale rol op zich in de wereldwijde missie om diersoorten te behouden en de natuur te herstellen. Tijdens een bijeenkomst op woensdag 1 november heeft directeur Erik Zevenbergen het Masterplan 2050 onthuld. En ja, de dierentuin zelf zal ook veranderingen ondergaan, waaronder de geplande aanleg van een ‘oliduct.’

Volgens Zevenbergen voelt Diergaarde Blijdorp een diepe roeping om het tij te keren. Om de missie duidelijk voor de hele wereld te maken, is deze geformuleerd in het Engels: “together we bring nature back to life.”

Blijdorp heeft tien diersoorten geselecteerd waarop zij zich in de komende jaren volledig zullen richten om te beschermen. Deze soorten omvatten de rode panda, Rüppells gier, dwergnijlpaard, Antilliaanse leguaan, vleet (een grote rog), Aziatische olifant, kroeskoppelikaan, doktersvis, Annam-waterschildpad en Rwanda warmwaterlelie.


De Noordergids heeft ook een pagina op Facebook. Volg ons en krijg automatisch onze berichten in je nieuwsoverzicht. Ga naar de Noordergids op Facebook.

De open Facebookgroep Oude Noorden 010web is op zoek naar nieuwe leden.
Schuiven naar boven