De Bergweg en Insulindestraat worden veiliger voor verkeer

Vanaf 17 juni wordt er gewerkt op de Bergweg, Insulindestraat en Schiekade. Om de verkeersveiligheid te verbeteren én meer ruimte voor de fietsers te maken.

De Bergweg is een drukke straat
Er rijden niet alleen auto’s, maar ook fietsers, scooters en er lopen voetgangers. Het belangrijk dat deze weg veilig is voor al het verkeer.

Het werk
De aansluiting van de Bergweg en de Insulindestraat is een zogenaamde blackspot. Dat betekent dat hier veel ongevallen gebeuren waarbij ook letsel is. Om de verkeersveiligheid te verbeteren passen we de kruising aan en maken we het overzichtelijker.
We passen de breedte aan van de fietspaden op de Bergweg tussen de Schiekade en Vijverhofstraat. Deze worden breder. De ruimte op de stoep en de breedte van de rijbaan voor auto’s blijft hetzelfde. Wel wordt de weg opnieuw geasfalteerd. We verbreden we de opstelplekken voor fietsers bij de Schiekade.

Er komen steeds meer fietsers. Zo kunnen zij gemakkelijk én veilig voor het stoplicht wachten om over te steken.

Planning
Het werk aan de Bergweg, Insulindestraat en Schiekade gebeurt in verschillende fases. In totaal duurt de afsluiting van de Bergweg tussen de Schiekade en de Vijverhofstraat 2 weken.
De Schiekade is twee weekenden een deel afgesloten. Waarvan één weekend de stad uit en één weekend de stad in.

Wat merkt u er van
Tijdens de werkzaamheden blijft de ingang van uw woning of bedrijf bereikbaar. We werken tijdens iedere fase steeds aan één kant van de straat. Voetgangers en fietsers kunnen er daardoor altijd langs. Autoverkeer rijdt een omleidingsroute.

De omleidingen voor al het verkeer worden met borden aangegeven
U krijgt voor de start van de werkzaamheden nog een brief met meer informatie over deze tijdelijke omleidingsroutes en de bereikbaarheid van de wijk.

Meer informatie
Heeft u vragen? Dan kunt u deze stellen in een e-mail aan werkzaamhedenbergwegSO@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.


De Noordergids heeft ook een pagina op Facebook. Volg ons en krijg automatisch onze berichten in je nieuwsoverzicht. Ga naar de Noordergids op Facebook.

De open Facebookgroep Oude Noorden 010web is op zoek naar nieuwe leden.
Schuiven naar boven