Zaagmolenstraat niet autovrij

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de Zaagmolenstraat en/of de Nieuwe Binnenweg volledig autovrij zullen worden gemaakt. Dit komt doordat een dergelijke maatregel het verkeer in omliggende kleinere straten te zwaar zou belasten. Deze informatie is afkomstig van verkeerswethouder Vincent Karremans, maar het definitieve besluit over het ‘Aanpak Verkeerscirculatieplan Rotterdam 2023 – 2030’ wordt pas genomen in april 2024.

De Zaagmolenstraat en de Nieuwe Binnenweg zijn genoemd als mogelijke kandidaten voor heroverweging van het openbaar vervoertraject. Er zijn verschillende opties overwogen, zoals het verminderen van rijstroken, invoeren van eenrichtingsverkeer, of zelfs volledig uitsluiten van autoverkeer. De laatste optie, waar partijen zoals GroenLinks, de Partij voor de Dieren en Volt voorstander van zijn, is nu echter vroegtijdig van de baan.


De Noordergids heeft ook een pagina op Facebook. Volg ons en krijg automatisch onze berichten in je nieuwsoverzicht. Ga naar de Noordergids op Facebook.

De open Facebookgroep Oude Noorden 010web is op zoek naar nieuwe leden.
Schuiven naar boven