Vrijwilligerswerk in zorg/welzijn anders dan je denkt

Vrijwilligerswerk in zorg/welzijn houdt vaak iets anders in dan waar je aan denkt bij vrijwilligerswerk

Als mensen horen over vrijwilligerswerk in de zorg of in welzijn dan hebben ze er vaak een beeld bij dat niet klopt. De vuile karweitjes opknappen dat zorgpersoneel niet wil zoals met vuile po’s sjouwen of achter een rolstoel aansjokken. Toegegeven, soms komen dit soort klusjes ook voor, maar Stichting Humanitas Rotterdam toont aan dat het toch vaak gaat over ondersteunend werk waar je in eerste instantie niet aan denkt.

Wat dacht je bijvoorbeeld van suppoost worden in een museum en mensen verwelkomen en rondleiden? Of van een maatje worden van iemand? Creatieve ondersteuning geven aan cliënten bij een dagbesteding, of ondersteuning geven bij de maaltijden?

Humanitas heeft een webpagina voor mensen die graag willen helpen als vrijwilliger en waar alle vrijwilligersoproepen opstaan: stichtinghumanitas.nl/vrijwilligers
Via deze pagina kun je solliciteren op een functie, of als er niets tussenstaat dat je aanspreekt aangeven via ikwilhelpen@stichtinghumanitas.nl dat je graag wilt helpen.

Voor Rotterdam Noord kun je contact opnemen met vrijwilligersfunctionaris Marjon de Vos, telefoonnummer: 06-19454296 en emailadres: mdevos@stichtinghumanitas.nl


De Noordergids heeft ook een pagina op Facebook. Volg ons en krijg automatisch onze berichten in je nieuwsoverzicht. Ga naar de Noordergids op Facebook.

De open Facebookgroep Oude Noorden 010web is op zoek naar nieuwe leden.
Schuiven naar boven