Voorlichtingsavond over het ‘verkeerscirculatieplan’ voor de binnenstad en Rotterdam-Noord

De wijkraden Agniesebuurt-Provenierswijk, Blijdorp-Bergpolder-Liskwartier en Oude Noorden nodigen je uit voor een voorlichtingsavond over het ‘verkeerscirculatieplan’ voor de binnenstad en Rotterdam-Noord. Woensdag 8 november vertelt de gemeente meer over de stand van zaken. Kom naar het Stadsarchief (Hofdijk 651) en praat mee. de bewonersavond begint om 19.30 𝙪𝙪𝙧.

Wat is het verkeerscirculatieplan?
Rotterdam groeit. Het wordt steeds drukker en voller in de stad. Hierdoor zijn meer woningen nodig, meer groen en meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Maar niet alles kan op dezelfde plek. En niet alles kan tegelijk. Daarom werkt de gemeente aan een plan om het autoverkeer in het centrum en de omliggende wijken te beperken. Niet door auto’s te weren, maar door de doorstroming van het verkeer te bevorderen. Vandaar de term ‘verkeerscirculatieplan’. Het doel: een veilige, aantrekkelijke en bereikbare stad met ruimte voor woningbouw en groen.

De wijkraden denken mee
Het verkeerscirculatieplan is nog in ontwikkeling en moet half 2024 klaar zijn. Als eerste belangrijke stap bespreekt de gemeente de uitgangspunten met zoveel mogelijk betrokken partijen, waaronder ondernemers, belangenverenigingen én de wijkraden. De wijkraden Agniesebuurt-Provenierswijk, Blijdorp-Bergpolder-Liskwartier en Oude Noorden hebben alle drie al een bewonersavond georganiseerd over het verkeerscirculatieplan. Daarin zijn de drie grootste verkeersknelpunten in hun wijk vastgesteld. Woensdag 8 november vertelt de gemeente welke van deze knelpunten kunnen worden aangepakt en hoe. Na de presentatie is er ruimte om vragen te stellen en met de gemeente in gesprek te gaan.

Kom langs en geef je mening
De wijkraden Agniesebuurt-Provenierswijk, Blijdorp-Bergpolder-Liskwartier en Oude Noorden nodigen je van harte uit om woensdag 8 november langs te komen. De bewonersavond is in het Stadsarchief (Hofdijk 651) en begint om 19.30 uur.


De Noordergids heeft ook een pagina op Facebook. Volg ons en krijg automatisch onze berichten in je nieuwsoverzicht. Ga naar de Noordergids op Facebook.

De open Facebookgroep Oude Noorden 010web is op zoek naar nieuwe leden.
Schuiven naar boven