Te zien: Ontwerp voor het Bleiswijkplein

De gemeente vervangt volgend jaar de riolering op en rondom het Bleiswijkplein. Dat is meteen een mooi moment om ook de bestrating en het groen hier onder handen te nemen: Er komt meer groen en bewoners krijgen er 50 ‘fietsnietjes’ (rekken om de fiets aan vast te zetten) bij.

De gemeente legt bovendien een ondergrondse waterberging aan. Zo’n berging vangt overtollig regenwater op in speciale kratten of blokken. Deze voeren het opgevangen water af naar de singels. Of het water druppelt langzaam de bodem in.
Ook de nieuwe riolering wordt iets anders dan het oude systeem. Het Bleiswijkplein krijgt namelijk een gescheiden rioolstelsel. Dit betekent dat er straks twee rioolbuizen in de grond komen. De ene rioolbuis voert dan alleen regenwater af, de andere het afvalwater van de woningen. Bij hevige regenbuien is er zo minder kans op wateroverlast.

Planning
De werkzaamheden op en rondom het Bleiswijkplein beginnen waarschijnlijk in februari. Meer weten over dit project? Kijk dan op rads.rotterdam.nl. Hier is alvast het straatontwerp te zien. Oftewel: een schets van hoe de omliggende straten er na de werkzaamheden uit komen te zien.

Het ontwerp voor het plein zelf is binnenkort ook op deze website te zien. De gemeente organiseert daarnaast op donderdag 31 augustus 2 inloopbijeenkomsten:

Tijd: Tussen 16.00 en 17.30
Waar: Bleiswijkplein

Tijd: Tussen 19.00 en 20.30
Waar:Huis van de Wijk Mozaïek – Schommelstraat 69

Buurtbewoners kunnen tijdens deze momenten de ontwerpen bekijken en vragen stellen over de werkzaamheden. Vragen? Mail dan naar bleiswijkplein@deomgevingsverbinder.nl.

Bron: Gemeente Rotterdam


De Noordergids heeft ook een pagina op Facebook. Volg ons en krijg automatisch onze berichten in je nieuwsoverzicht. Ga naar de Noordergids op Facebook.

De open Facebookgroep Oude Noorden 010web is op zoek naar nieuwe leden.
Schuiven naar boven