Op zoek naar een mogelijke blindganger

De gemeente onderzoekt in augustus of er daadwerkelijk een blindganger – een niet-ontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog – in het water van de Noordsingel verstopt ligt. Ook in 2014 vond er ook al een onderzoek naar een mogelijke blindganger plaats rondom de Burgemeester Roosbrug aan de Noordsingel.
Maar: toen kon het water onder de brug niet volledig onderzocht worden. Dat is komende maand anders, want de Burgemeester Roosbrug is toe aan onderhoud. Vanwege de nodige renovatie wordt de monumentale voetgangersbrug tijdelijk verwijderd. Een perfect moment voor een grondig onderzoek naar die mogelijke niet-ontplofte bom dus.

Dit onderzoek en de renovatie van de Burgemeester Roosbrug vinden plaats tussen maandag 14 augustus en zaterdag 30 september.

Blindganger

Een blindganger is een bom die niet op het oorspronkelijk bedoelde moment is afgegaan. In dit geval zou het gaan om een bom die tijdens de Tweede Wereldoorlog in de singel terecht is gekomen. Het komende onderzoek in augustus heeft als doel om definitief uit te sluiten dat er een blindganger ligt in het water van de Noordsingel.

Geen gevaar

De gemeente benadrukt dat de situatie niet gevaarlijk is. Ook tijdens het onderzoek lopen de omwonenden geen risico’s. Het ‘detectieonderzoek’ gebeurt door een gespecialiseerd bedrijf. Als er daadwerkelijk een verdacht object wordt gevonden, dan wordt deze mogelijk op een later moment verwijderd.

Bereikbaar

De Noordsingel wordt vooralsnog niet afgesloten voor het verkeer. Ook de parkeerplaatsen blijven gewoon bereikbaar.
Heb je vragen over de blindganger? Neem dan contact op met Pieter Schellingerhout via paf.schellingerhout@rotterdam.nl.

Bron: Gemeente Rotterdam


De Noordergids heeft ook een pagina op Facebook. Volg ons en krijg automatisch onze berichten in je nieuwsoverzicht. Ga naar de Noordergids op Facebook.

De open Facebookgroep Oude Noorden 010web is op zoek naar nieuwe leden.
Schuiven naar boven