Nog even op de Hofbogen

Het dak van de Hofbogen opent binnenkort nog één keer voor geïnteresseerden, wat tevens de laatste kans is om dit rijksmonument in zijn huidige staat te zien voordat volgend jaar de aanleg van het Hofbogenpark begint. Van 17 tot 26 mei kunnen bezoekers een deel van de oude Hofpleinlijn bewandelen, van het Luchtpark tot aan de snelweg. Tickets om het dak op te mogen kosten 4 euro en zijn verkrijgbaar op de website van het O. Festival. De wandeling ‘Over de Bogen’ wordt georganiseerd door O. Festival for Opera, Music, Theatre en de Rotterdamse Dakendagen, waarbij deelnemers op verschillende plekken installaties van kunstenaarsduo Strijbos & Van Rijswijk tegenkomen die stadsgeluiden en muziek harmonieus samenbrengen.

De Hofbogen staan op het punt ingrijpend te veranderen met de aanleg van het Hofbogenpark door de gemeente, waarbij de oude Hofbogenlijn wordt omgevormd tot een groene ader die door vier wijken in Rotterdam-Noord slingert. De aanleg start volgend jaar. Mis deze laatste kans niet om het dak in zijn huidige staat te ervaren. Daarnaast organiseren O. Festival for Opera, Music, Theatre en de Rotterdamse Dakendagen ook wandelingen met live muziek op het dak van de Hofbogen. Voor meer informatie over deze ervaringen kun je terecht op de website van het O. Festival.

Voor verdere details over het Hofbogenpark, kijk op rotterdam.nl/hofbogenpark.


De Noordergids heeft ook een pagina op Facebook. Volg ons en krijg automatisch onze berichten in je nieuwsoverzicht. Ga naar de Noordergids op Facebook.

De open Facebookgroep Oude Noorden 010web is op zoek naar nieuwe leden.
Schuiven naar boven