Mensen in Rotterdam zijn helemaal niet zo gelukkig

“De gelukkigste inwoners van Nederland wonen in Dalfsen. De Overijsselse gemeente scoort het beste op allerlei aspecten die samen de ‘brede welvaart’ van een gemeente vormen, blijkt uit berekeningen van deze site op basis van CBS-cijfers”. Dat staat vandaag in het Algemeen Dagblad onder de titel: “In deze woonplaats zijn Nederlanders het gelukkigst: ‘Hier kun je je fiets van het slot laten’

Maar, voor ons belangrijker, op welke plek staat Rotterdam eigenlijk?

Het gaat hierbij trouwens niet alleen over inkomen, vermogen en werkloosheid, maar ook over ‘softe’ indicatoren als tevredenheid met het leven, de afstand tot café’s en de hoeveelheid natuur per inwoner. Dat laatste is misschien al een voorzichtige indicatie dat we niet echt hoog op de lijst staan.

En dat klopt. De ‘ongelukkigste’ gemeenten, met de laagste brede welvaart, liggen in Limburg en Zuid-Holland. Heerlen is de absolute hekkensluiter: veel criminaliteit, lage levensverwachting en een laag inkomen. Daarna volgen Rotterdam, Kerkrade, Brunssum en Schiedam.


De Noordergids heeft ook een pagina op Facebook. Volg ons en krijg automatisch onze berichten in je nieuwsoverzicht. Ga naar de Noordergids op Facebook.

De open Facebookgroep Oude Noorden 010web is op zoek naar nieuwe leden.
Schuiven naar boven