Man aangehouden voor explosie aan Rembrandtstraat

Op woensdag 25 oktober heeft de politie een 19-jarige man uit Rotterdam in hechtenis genomen op verdenking van brandstichting en het tot ontploffing brengen van een explosief in de Rembrandtstraat in Rotterdam-Noord in de nacht van 4 op 5 september. Er wordt aangenomen dat een mortierbom werd gebruikt voor deze explosie, gelukkig zonder letsel bij omwonenden, maar met aanzienlijke schade aan de woning. De impact van de explosie op buurtbewoners was evenwel aanzienlijk, en verdere arrestaties zijn niet uitgesloten.

Eerder, in de nacht van 3 op 4 augustus, vond een soortgelijke explosie plaats bij een woning in de Rembrandtstraat in Rotterdam. In dat geval werden twee verdachten, een 23-jarige man uit Spijkenisse en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, onmiddellijk gearresteerd en zij zitten nog steeds in hechtenis.

De politie is vastbesloten zowel de gepleegde explosies op te lossen als toekomstige te voorkomen. Regelmatig vinden arrestaties plaats en ook zijn er gevallen waarin aanslagen zijn verhinderd door verdachten aan te houden die explosieven bij zich droegen, zoals recentelijk twee keer op de Doklaan. Onlangs werd nog een 14-jarige scooterrijder aangehouden die een explosief bij zich had. Dergelijke arrestaties zijn vaak te danken aan meldingen van bezorgde burgers.

Tijdens het onderzoek naar deze twee explosies stuitte de politie op aanwijzingen van een verband tussen de explosies in de Rembrandtstraat en een dodelijk steekincident dat plaatsvond in Marokko eind juli, waarbij een Rotterdammer om het leven kwam. Op 9 september werd een 29-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het steekincident, en ook hij zit momenteel in hechtenis.


De Noordergids heeft ook een pagina op Facebook. Volg ons en krijg automatisch onze berichten in je nieuwsoverzicht. Ga naar de Noordergids op Facebook.

De open Facebookgroep Oude Noorden 010web is op zoek naar nieuwe leden.
Schuiven naar boven