Einde bus 38 Crooswijk/Noord

De inwoners van de twee wijken waren er al bang voor, het verdwijnen van bus 38 in Crooswijk is geen tijdelijke vakantiemaatregel. De maatregel is definitief en vooral inwoners van Crooswijk betreuren dit. Al was het alleen al vanwege de slechtere bereikbaarheid van de begraafplaats die nu ontstaan is.

Er is een tekort aan buschauffeurs, in het hele land en dus ook bij de RET. Daardoor gaan bussen op sommige routes minder rijden of helemaal niet. De RET probeert steeds een alternatief aan te bieden in de vorm van tram, metro of een buslijn van een andere vervoerder. “Hou rekening met wat verder lopen en/of extra overstappen”, is de tip van de vervoerder.

Op veel lijnen die wél blijven bestaan, rijden straks minder ritten dan vóór de zomervakantie. Hou dus rekening met langere wachttijd.

De Havenloods plaatste vandaag een overzicht van alle lijnen die door de maatregelen bij de RET beinvloed zullen worden.


De Noordergids heeft ook een pagina op Facebook. Volg ons en krijg automatisch onze berichten in je nieuwsoverzicht. Ga naar de Noordergids op Facebook.

De open Facebookgroep Oude Noorden 010web is op zoek naar nieuwe leden.
Schuiven naar boven