Werkzaamheden aan de Zaagmolenbrug

Update 22 september 2023

De gemeente gaat binnenkort aan de slag op het kruispunt Zaagmolenbrug-Linker Rottekade. Vooral fietsers en voetgangers ervaren de kruising namelijk als onveilig. Alle werkzaamheden op het kruispunt richten zich dan ook op het verbeteren van de oversteekpunten, voor zowel fietsers als voetgangers.

De werkzaamheden beginnen in de week van 18 september en duren – als alles meezit – tot en met zondag 8 oktober.

Omleidingen
De werkzaamheden vinden ’s avonds plaats, zodat de brug overdag grotendeels open kan blijven voor het verkeer. Voor het autoverkeer van beide kanten is er tijdens de werkzaamheden wel slechts 1 rijstrook beschikbaar.

Voor voetgangers en fietsers blijven het kruispunt en de straten eromheen bereikbaar, soms is er wel een kleine omleiding.

De aannemer begint maandag 18 september allereerst aan de Linker Rotttekade, Crooswijksestraat en een deel van de Zaagmolenbrug. Het deel van de Linker Rottekade tussen de Crooswijksestraat en Schuttersweg is dan afgesloten. Vanuit de richting Crooswijksebocht is de Zaagmolenbrug voor het autoverkeer ook niet bereikbaar. Deze werkzaamheden duren tot en met zondag 24 september.

Vervolgens is de Linker Rotttekade en een deel van de Zaagmolenbrug aan de beurt. Het deel van de Linker Rottekade tussen de Rubroekstraat en Crooswijksestraat is dan afgesloten. Vanuit de richting Noorderbrug is de Zaagmolenbrug voor het autoverkeer niet bereikbaar. Deze werkzaamheden duren tot en met zondag 8 oktober. Als het goed is, is de kruising dan helemaal vernieuwd.

Meer informatie
Meer over dit project lees je op www.rotterdamonderweg.nl. Vragen over de werkzaamheden? Mail dan naar verkeersveiligheid@rotterdam.nl. Of bel naar 14 010.


De Noordergids heeft ook een pagina op Facebook. Volg ons en krijg automatisch onze berichten in je nieuwsoverzicht. Ga naar de Noordergids op Facebook.

De open Facebookgroep Oude Noorden 010web is op zoek naar nieuwe leden.
Schuiven naar boven