Vijf explosies in één nacht, eentje aan het Noordplein

Afgelopen nacht is Rotterdam tot vijf keer toe opgeschrikt door explosies, wat voor onze stad een ongekend aantal incidenten in één nacht is.

Van de vijf explosies vonden er vier plaats in het zuidelijke deel van de stad, maar ze gebeurden allemaal op aanzienlijke afstanden van elkaar. De locaties: Oud-Charlois, Afrikaanderwijk, Lombardijen, Oud-IJsselmonde en het Oude Noorden (Noordplein). Gelukkig raakte niemand gewond, maar er was wel aanzienlijke materiële schade. Voor de politie was het buitengewoon veel werk om met vijf explosies op rij om te gaan en, volgens hen, bijna ontmoedigend.

De reeks begon kort voor middernacht. Rond 23.45 uur veroorzaakte een explosie schade aan brievenbussen in een portiek aan het Noordplein. Om ongeveer 01.45 uur ‘s nachts klonk er een enorme knal op de Charloisse Kerksingel, waarbij het portiek ernstig beschadigd raakte. Kort na 03.00 uur werden zowel een woning aan de Dantestraat als een café aan de Pretorialaan bijna gelijktijdig het doelwit van explosies, waarbij wederom alleen schade aan de gebouwen werd veroorzaakt. Bij de vijfde explosie van de nacht, rond 03.45 uur, werden de ramen van een woning aan de Koenraad van Zwabenstraat bij de Van Brienenoordbrug vernield.


De Noordergids heeft ook een pagina op Facebook. Volg ons en krijg automatisch onze berichten in je nieuwsoverzicht. Ga naar de Noordergids op Facebook.

De open Facebookgroep Oude Noorden 010web is op zoek naar nieuwe leden.
Schuiven naar boven