Vanaf nu boetes voor hardrijders Statenweg/Statensingel

Binnenkort zullen bestuurders die te hard rijden op de kruising van de Statenweg en de Statensingel een boete ontvangen, aangezien de nieuwe flitspaal op de kruising Statenweg/Statensingel vanaf woensdag 15 november operationeel is. De gemeente Rotterdam, de politie en het Openbaar Ministerie verwachten dat deze maatregel het rijgedrag zal beïnvloeden en de verkeersveiligheid zal bevorderen.

De flitspaal is gericht op het handhaven van de maximumsnelheid en wordt geplaatst op de kruising van de Statenweg (S113) en de Statensingel, nabij de oversteekplaats. De noodzaak van deze flitser komt voort uit het frequente te hard rijden op de drukke Statenweg, wat een aanzienlijk risico vormt voor de verkeersveiligheid en gevaarlijke situaties en ongevallen veroorzaakt, met name bij de kruising met de Statensingel waar verkeer vanaf de parallelbaan invoegt en voetgangers en fietsers oversteken.

Er is bewezen dat flitspalen een positieve invloed hebben op het rijgedrag en bijdragen aan de verbetering van de verkeersveiligheid. Na een testperiode worden vanaf deze week alle overtreders beboet.

De flitspalen zijn 24 uur per dag actief, en overtredingen worden onmiddellijk doorgestuurd naar het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Na ongeveer drie jaar wordt geëvalueerd of de verkeerssituatie is verbeterd. Het Openbaar Ministerie zal dan, in overleg met de politie en de gemeente, beslissen of handhaving met een flitspaal langer noodzakelijk is.


De Noordergids heeft ook een pagina op Facebook. Volg ons en krijg automatisch onze berichten in je nieuwsoverzicht. Ga naar de Noordergids op Facebook.

De open Facebookgroep Oude Noorden 010web is op zoek naar nieuwe leden.
Schuiven naar boven