Schermen waarschuwen voor boete geluidsoverlast

Onnodig hard optrekken, getunede auto’s met knallende uitlaten of te luide muziek. Bestuurders die te veel geluidsoverlast maken, kunnen hier een boete van minimaal 280 euro voor krijgen. Op verschillende plekken in Rotterdam staan zogenaamde Geluid Informatie Displays (GID’s) om hen hiervoor te waarschuwen.

De GID’s zijn gekoppeld aan apparatuur die geluid meet. Ook worden er op twee locaties microfoons ingezet. Bij geluidsoverlast of extreem harde geluiden verschijnt er op het display een boodschap, die waarschuwt voor een boete van 280 euro.

Ergernis
Geluidsoverlast is een van de grote ergernissen in Rotterdam. Bewoners ervaren hiervan veel hinder en overlast. Op vier plekken in Rotterdam worden de displays opgehangen. Dit zijn plekken waar door Rotterdammers veel melding is gedaan van geluidsoverlast.

Locaties
Op de volgende locaties staan de GID’s:

  • Strevelsweg richting Feyenoord stadion
  • Slinge richting Vaanweg
  • Laan van Magisch Realisme richting Zevenkampsering
  • Bergselaan richting Schiekade

Ook worden er nog op twee locaties microfoons opgehangen om data te verzamelen.

Primeur
Het is de eerste keer dat er met deze displays wordt gewerkt. Dit gebeurt zowel in Rotterdam als in Amsterdam. Dit jaar wordt er dus getest of deze GID’s de gewenste effecten hebben.

Verkeersaso Aanpak
Deze nieuwe GID’s zijn onderdeel van de Rotterdamse Verkeersaso Aanpak. In de zomer komen er meer handhavingsacties en verkeerscontroles, waarbij er extra wordt gelet op geluidsoverlast.

Meer informatie over de Rotterdamse Verkeersaso Aanpak is te vinden op: rotterdam.nl/verkeersoverlast.

Bron en foto: Gemeente Rotterdam


De Noordergids heeft ook een pagina op Facebook. Volg ons en krijg automatisch onze berichten in je nieuwsoverzicht. Ga naar de Noordergids op Facebook.

De open Facebookgroep Oude Noorden 010web is op zoek naar nieuwe leden.
Schuiven naar boven