Ontruiming woningen Schieweg paniekzaaierij?

Het herstel van de fundering van een woonblok aan de Schieweg in Rotterdam-Noord zal worden hervat zodra de scheurmeters zijn geïnstalleerd. Afgelopen vrijdag werden de bewoners van 12 appartementen plotseling geëvacueerd nadat er bezorgdheid was geuit over mogelijke nieuwe scheuren in de gevel. Na slechts twee uur gaf de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond echter al groen licht en werd de evacuatie beëindigd. “Het bleek uiteindelijk een storm in een glas water te zijn,” aldus Jan Willem Smit van het Adviesbureau Funderingsherstel AF, dat in opdracht van de gemeente het funderingsherstel aan dit woonblok met 10 panden begeleidt. Hij benadrukte dat er op vrijdag feitelijk geen reden was voor bezorgdheid en dat de evacuatie voorkomen had kunnen worden als de betrokken bewoner eerst met de uitvoerder had gesproken.

Het funderingsherstel is nog geen twee weken geleden begonnen na jaren van overleg tussen verschillende Verenigingen van Eigenaren (VVE’s) en experts. Eind augustus zijn de vakmensen van Brefu, een gespecialiseerd bedrijf in funderingsherstel, aan de slag gegaan. Ze begonnen met de panden die de diepste scheuren vertoonden. Het gebied is afgezet, er zijn gaten in de gevel gemaakt en het uitgraven van het souterrain is gestart.


De Noordergids heeft ook een pagina op Facebook. Volg ons en krijg automatisch onze berichten in je nieuwsoverzicht. Ga naar de Noordergids op Facebook.

De open Facebookgroep Oude Noorden 010web is op zoek naar nieuwe leden.
Schuiven naar boven